Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Airborne Museum Hartenstein

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

p

Beleef de Airborne tijdens

de Airborne Experience 

Hartenstein

was het hoofdkwartier van de Britten

p

Dependance

Airborne at the Bridge bij de John Frostbrug 

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

p

Beleef de Airborne tijdens

de Airborne experience

Hartenstein

was het hoofdkwartier van de Britten

p

Dependance

Airborne at the Bridge bij John Frostbrug

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Airborne Museum Hartenstein

Duik in het oorlogsverleden in het Airborne Museum

De Slag om Arnhem is waarschijnlijk één van de bekendste operaties uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Als onderdeel van Operatie Market Garden was het de grootste operatie in Nederland. In het Airborne Museum Hartenstein leert u alles over deze gebeurtenis.

(!) Het museum is vanaf 28 oktober 2019 voor enkele maanden gesloten in verband met een grootschalige renovatie. Hierna is het museum terug, inclusief een geheel nieuwe gratis audiotour.

De grootste militaire operatie in Nederland

Airborne Museum Tentoonstellingszaal

Het museum

In Oosterbeek, niet ver van de oevers van de Nederrijn, vindt u het Airborne Museum Hartenstein. Dit museum in een historisch pand vertelt u alles wat u moet weten over de Slag om Arnhem, tijdens de wereldberoemde Operatie Market Garden. Militaire kleding, oude tanks en andere strijdmaterialen vullen de collectie van dit museum.

Tegelijkertijd ontdekt u het verloop van de Tweede Wereldoorlog in en rondom Arnhem, met speciale aandacht voor de belangrijke strijd om de Rijnbrug. Wat speelde er zich af rondom de oevers van de Rijn en hoe kon deze belangrijke missie falen? U ontdekt het allemaal in het bijzondere Airborne Museum.

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Ervaar het zelf

De vele tentoonstellingen in het museum voeren u naar de Tweede Wereldoorlog in Nederland, met als hoogtepunt de Slag om Arnhem. Leer wat er tijdens deze bepalende strijd gebeurde in het Arnhemse platteland en hoor de verhalen van verschillende veteranen die deze belangrijke operatie meemaakten. Historische beelden en originele objecten uit de Tweede Wereldoorlog brengen het verhaal tot leven.

Sla ook de Airborne Experience niet over: een mooie reconstructie waarbij u in de voetsporen treedt van een Britse parachutist. De tijdelijke tentoonstellingen belichten iedere keer weer een ander deel van de oorlog, van ondergrondse netwerken tot militaire tactieken. Breng ook een bezoek aan de stiltekamer. Hier herdenkt en eert het museum de vele slachtoffers die de Slag om Arnhem met zich meebracht.

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Het Netwerk Tentoonstelling
Airborne Museum Hartenstein Villa

Ontdek de rijke geschiedenis van Airborne Museum Hartenstein

Het is niet voor niets dat Villa Hartenstein de locatie is voor het Airborne Museum. Dit prachtige pand heeft een rijke geschiedenis en speelde bovendien een grote rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar Villa Hartenstein eerst een drukbezochte herberg was in de achttiende eeuw, werd het later een luxe woonhuis met een groot landgoed.

In 1944 veranderde de historie van het gebouw voorgoed: Villa Hartenstein werd het hoofdkwartier voor de Britse landingstroepen. Dit gebeurde nadat de troepen de Rijnbrug niet konden bereiken en overnemen, waardoor ze noodgedwongen een nieuw hoofdkwartier moesten zoeken. Het is dus niet gek dat het pand na de oorlog werd omgedoopt tot het museum: dit gebouw bevond zich namelijk in het hart van de strijd.

Website Airborne Museum Hartenstein

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Privilege kamer

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Foto: © Mercure Hotel Nijmegen