Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
22. augustus 2019

Airborne Museum Hartenstein

Airborne Museum Villa Hartenstein
"

Duik in het oorlogsverleden in het Airborne Museum

De Slag om Arnhem is waarschijnlijk één van de bekendste operaties uit de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Als onderdeel van Operatie Market Garden was het de grootste operatie in Nederland. In het Airborne Museum Hartenstein leert u alles over deze gebeurtenis.

(!) Het museum is vanaf 28 oktober 2019 voor enkele maanden gesloten in verband met een grootschalige renovatie. Hierna is het museum terug, inclusief een geheel nieuwe gratis audiotour.

De grootste militaire operatie in Nederland

Het museum

In Oosterbeek, niet ver van de oevers van de Nederrijn, vindt u het Airborne Museum Hartenstein. Dit museum in een historisch pand vertelt u alles wat u moet weten over de Slag om Arnhem, tijdens de wereldberoemde Operatie Market Garden. Militaire kleding, oude tanks en andere strijdmaterialen vullen de collectie van dit museum.

Tegelijkertijd ontdekt u het verloop van de Tweede Wereldoorlog in en rondom Arnhem, met speciale aandacht voor de belangrijke strijd om de Rijnbrug. Wat speelde er zich af rondom de oevers van de Rijn en hoe kon deze belangrijke missie falen? U ontdekt het allemaal in het bijzondere Airborne Museum.

Airbornemuseum Hartenstein Zaal

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Ervaar het zelf

De vele tentoonstellingen in het museum voeren u naar de Tweede Wereldoorlog in Nederland, met als hoogtepunt de Slag om Arnhem. Leer wat er tijdens deze bepalende strijd gebeurde in het Arnhemse platteland en hoor de verhalen van verschillende veteranen die deze belangrijke operatie meemaakten. Historische beelden en originele objecten uit de Tweede Wereldoorlog brengen het verhaal tot leven.

Sla ook de Airborne Experience niet over: een mooie reconstructie waarbij u in de voetsporen treedt van een Britse parachutist. De tijdelijke tentoonstellingen belichten iedere keer weer een ander deel van de oorlog, van ondergrondse netwerken tot militaire tactieken. Breng ook een bezoek aan de stiltekamer. Hier herdenkt en eert het museum de vele slachtoffers die de Slag om Arnhem met zich meebracht.

Airbornemuseum Hartenstein Zaal

Foto: © Airborne Museum Hartenstein

Ontdek de rijke geschiedenis van Airborne Museum Hartenstein

Het is niet voor niets dat Villa Hartenstein de locatie is voor het Airborne Museum. Dit prachtige pand heeft een rijke geschiedenis en speelde bovendien een grote rol tijdens de Tweede Wereldoorlog. Waar Villa Hartenstein eerst een drukbezochte herberg was in de achttiende eeuw, werd het later een luxe woonhuis met een groot landgoed.

In 1944 veranderde de historie van het gebouw voorgoed: Villa Hartenstein werd het hoofdkwartier voor de Britse landingstroepen. Dit gebeurde nadat de troepen de Rijnbrug niet konden bereiken en overnemen, waardoor ze noodgedwongen een nieuw hoofdkwartier moesten zoeken. Het is dus niet gek dat het pand na de oorlog werd omgedoopt tot het museum: dit gebouw bevond zich namelijk in het hart van de strijd.

Website Airborne Museum Hartenstein

het pad naar het Airborne Museum Hartenstein

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Standard Zimmer mit Blick zum Fernsehturm

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.