Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Museum het Valkhof

Foto © Thijn van de Ven

In het centrum

bezoek ook het Valkhofpark

p

Veelzijdig

Geschiedenis- en kunsttentoonstellingen

}

Openingstijden

Dinsdag t/m Zondag 11.00 – 17.00 uur

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Museum Het Valkhof

Nijmegen is een stad met een rijke geschiedenis. Wanneer u door de straten van het centrum slentert, komt u tal van eeuwenoude gebouwen tegen. Dat is niet gek, want deze stad bestaat al sinds de tijd van het Romeinse Rijk – al stond de stad destijds bekend als Ulpia Noviomagus Batavorum. In Museum Het Valkhof leert u alles over Nijmegen én Nederland in het Romeinse tijdperk. Ook kunt u een uitgebreide collectie oude en moderne kunst bekijken. Een must-see voor zowel kunst- als geschiedenisliefhebbers dus!

Een reis door de (kunst)geschiedenis

Museum Het Valkhof wil graag haar kennis delen over geschiedenis, erfgoed en kunst, om zo haar bezoekers te inspireren en hun verbeelding te stimuleren. Daarom zijn er in dit museum uitgebreide collecties op het gebied van archeologie, oude kunst en nieuwe kunst tentoongesteld. Het museum, dat huisvest in een schitterend, modern gebouw, bestaat deels uit een vaste collectie en deels uit wisselende exposities. Zo is er altijd wel wat nieuws te ontdekken!

De archeologische tentoonstellingen leren u alles over het alledaagse leven in Nijmegen in de oude steentijd, de tijd van Ulpia Noviomagus Batavorum en de middeleeuwen. De uitgebreide kunstcollectie bevat tekeningen en schilderijen uit vijf verschillende eeuwen, waarbij de oudste werken dateren uit de zeventiende eeuw en de jongste kunstwerken in de huidige eeuw gemaakt zijn. Zo neemt het museum u als het ware mee op een reis door de tijd! In de collectie komt u voornamelijk kunstwerken van Nederlandse en Nijmeegse kunstenaars tegen.

Het Valkhofpark biedt een prachtig uitzicht over de stad en omgeving!

Godenpijler in Museum Het Valkhof

Foto © Museum Het Valkhof

Alles wat u moet weten voor uw bezoek

Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend van 11:00 tot 17:00. Op maandag is het museum gesloten! Een entreeticket kost €12,50 voor personen van 18 jaar en ouder en €6,25 voor personen van 13 tot en met 17 jaar. De entree is gratis voor bezoekers tot en met 12 jaar. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Na uw bezoek aan het Valkhof museum is het ten zeerste aan te raden om een kijkje te nemen bij de Valkhofkapel. Deze kapel, ook wel de Sint Nicolaaskapel genoemd, ligt op steenworp afstand van het museum. De kapel is in 1030 gebouwd en is daarmee een van de oudste nog bestaande gebouwen van ons land. Samen met de Barbarossa-ruïne is het gebouw gelegen in het Valkhofpark. Het park biedt een prachtig uitzicht over de Waal.

Mercure Hotel Nijmegen Buitenaanzicht
Mercure Hotel Nijmegen luxe kamer

Foto © Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Slaap centraal tijdens uw bezoek

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.