Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

E-Commerce
17. mei 2019

muZIEum

muZIEum Nijmegen expeditie ribbelroute
"

Ervaringsmuseum muZIEum

Hoe zou uw leven eruitzien als u blind of slechtziend was? Op welke manier zou u zich van punt A naar punt B verplaatsen? Hoe zou u sporten? Wellicht kunt u wel een voorstelling maken op basis van hetgeen u over dit onderwerp heeft gezien, gelezen of gehoord. U weet echter pas écht wat blind of slechtziend zijn inhoudt wanneer u het zelf ervaart – en dat is precies het doel van het museum MuZIEum in Nijmegen! In dit vooruitstrevende museum gaat u op pad met een slechtziende of blinde gids en ervaart u hoe het is om weinig of niets te zien. Een ervaring die uw ogen zal openen!

Door haar bezoekers op een unieke en uitzonderlijke manier te laten ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn, hoopt MuZIEum de kennis over visuele beperkingen en zo ook het begrip voor mensen met een dergelijke beperking te vergroten. Ook wil deze instantie een substantiële bijdrage leveren aan de werkgelegenheid van blinden en slechtzienden.

Een uitdaging voor uw zintuigen

Onder begeleiding van de gidsen van het MuZIEum gaat u met een klein groepje van 6 à 7 personen op pad. U kunt kiezen tussen de ‘donkerbeleving‘ en ‘expeditie ribbelroute‘. Tijdens de donkerbeleving gaat u op ontdekkingstocht in – zoals de naam al verraadt – de absolute duisternis. U ervaart hoe het dagelijks leven of de vakantie van een blinde persoon eruitziet. Hoe komt u erachter of uw voedsel nog goed is? Hoe vindt u de uitgang van een gebouw? Uw zintuigen worden flink op de proef gesteld. Wanneer u voor expeditie ribbelroute kiest, krijgt u een rondleiding door Nijmegen. Dit is echter geen gewone rondleiding – door middel van een virtual reality bril komt u erachter hoe een slechtziende de stad ervaart.

Alles wat u moet weten voor uw bezoek aan muZIEum

Dit bijzondere museum is gelegen in het centrum van Nijmegen, op steenworp afstand van de Grote Markt. De belevingen duren ongeveer een uur, en bezoekers moeten 30 minuten van tevoren aanwezig zijn. Tijdens deze 30 minuten krijgt u een introductie. Nadien kunt u het doe-plein ontdekkenDe donkerbeleving is toegankelijk voor personen vanaf 8 jaar, de expeditie voor personen vanaf 13 jaar. Een kaartje kost €17,50 (voor personen vanaf 13 jaar) of €12 (voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar).

muZIEum Nijmegen locatie

Foto © muZIEum

Weg naar het muZIEum

Slaap centraal tijdens uw bezoek

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Mercure Hotel Nijmegen Centre Standard Twin Room

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.