Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

De aanloop naar de Nijmeegse Vierdaagse 2017

jul 17, 2017 | NEWS

Het duurt niet lang… De Vierdaagse Nijmegen

Voor de mensen die dit fantastische evenement niet kennen, leggen we graag uit wat de Vierdaagse is en wat deze betekent voor de stad en haar inwoners.

Als sinds 1909 vinden er Vierdaagse marsen plaats. Toen konden de lopers vanuit verschillende plaatsen in Nederland starten. Er moest 35 kilometer per dag worden afgelegd. De deelnemers waren toen vooral militairen en een enkele burger. Nadien vond ieder jaar een Vierdaagse plaats en in de loop der tijd werd Nijmegen de echte Vierdaagsestad.

Nijmeegse Vierdaagse geschiedenis

De Vierdaagse is uitgegroeid tot de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als the Walk of the World. Meer dan 42.000 deelnemers lopen in de derde week van juli vier dagen lang in Nijmegen en omgeving, waarbij afhankelijk van leeftijd en geslacht in totaal 30, 40 of 50 kilometer per dag wordt afgelegd. Op vrijdag vindt de feestelijke triomftocht over de Sint Annastraat plaats, welke die dag de Via Gladiola genoemd wordt en halen de wandelaars het felbegeerde – inmiddels Koninklijk erkende – Vierdaagsekruis.

Meer dan alleen wandelen

Maar het draait niet alleen meer om de wandelaars inmiddels. Sinds 1970 werden, tegelijkertijd met de Vierdaagse, de Nijmeegse Zomerfeesten georganiseerd, welke tegenwoordig de Vierdaagsefeesten worden genoemd. Tijdens dit evenement vinden er vele optredens van diverse artiesten plaats in de binnenstad en is de stad gevuld met muziek en gezelligheid. Jaarlijks trekken de Nijmeegse Vierdaagsefeesten meer dan 1,5 miljoen bezoekers.

Al ruim voor de daadwerkelijke feesten en wandeltochten plaatsvinden, is nagenoeg de hele stad al druk bezig met de voorbereidingen. Een tentenkamp wordt opgebouwd om er 6000 militairen te herbergen; er wordt een brug over de Oranjesingel gebouwd; tribunes worden geplaatst; vlaggen worden gehesen en bewegwijzering wordt aangepast. Maar ook treffen veel inwoners voorbereidingen thuis om logerende wandelaars te kunnen verwelkomen. Natuurlijk bereiden wij ons in het hotel ook voor op deze speciale week, maar daar volgende week meer over.

Kortom, in deze dagen vlak voor de Vierdaagse is de hele stad in touw om klaar te zijn om alle wandelaars en bezoekers weer met open armen te kunnen ontvangen. Geleidelijk aan begint de stad te ‘bubbelen’. En volgende week bruist ze, als een prachtige champagne!