Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Afrika Museum

Foto: © Afrika Museum

p

Ontdek

De verschillende culturen die Afrika biedt

p

Ervaar

Waan jezelf op het continent Afrika

Berg en Dal

Op slechts enkele kilometers van Nijmegen

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

p

Ontdek

De verschillende culturen die Afrika biedt

p

Ervaar

Waan jezelf op het continent Afrika

Berg en Dal

Op slechts enkele kilometers van Nijmegen

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

[mybreadcrumb]

Afrika Museum

Beleef de Afrikaanse cultuur in het Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Ga op wereldreis in Nijmegen

Entree van het Afrika Museum Nijmegen

Ontdek de uitgebreide collectie

U hoeft niet naar Afrika te reizen om uzelf onder te dompelen in de rijke cultuur van dit continent. In de gemeente Berg en Dal, slechts enkele kilometers van Nijmegen verwijderd, vindt u het Afrika Museum. Dit museum staat helemaal in het teken van de bijzondere kunst uit het continent. De collectie ontstond in 1954, toen het museum werd opgericht door de Congregatie van de Heilige Geest. Zij wilden een Missiemuseum stichten dat gevuld zou zijn met bijzondere Afrikaanse kunstwerken en voorwerpen, die allemaal iets vertelden over de religies van dit continent. Door de jaren heen is de collectie gegroeid, waardoor u er tegenwoordig niet alleen religieuze voorwerpen vindt. Ook hedendaagse schilderijen en beeldhouwwerken hebben een plek in het Afrika Museum.

Foto: © Afrika Museum

Laat u verwonderen door veelzijdige collecties

Het Afrika Museum bestaat uit twee verschillende delen. Zo is er het binnenmuseum, dat u een kijkje geeft in de veelzijdige cultuur van verschillende Afrikaanse landen. U wandelt langs traditionele objecten, maar ervaart ook het moderne Afrika aan de hand van talloze kunstwerken. Het museum onderzoekt bovendien de vele gevolgen van slavenhandel en emigratie. Hoe brengen Afrikaanse kunstenaars deze twee onderwerpen ter sprake? En hoe mengen andere culturen zich met de Afrikaanse? Gaat u richting het buitenmuseum, dan wandelt u langs enkele replica’s van Afrikaanse gebouwen. Zo ontdekt u de verschillende architectuurstijlen van volkeren uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Dit museumpark is in het leven geroepen om de cultuur en architectuur uit het continent tastbaar te maken, maar ook om de onderlinge verschillen tussen Afrikaanse landen te belichten.

Foto: © Afrika Museum

Expositie in het Afrika Museum
Afrikaans Dorp Afrika Museum

Activiteiten in het Afrika Museum

Tijdens uw bezoek aan het museum krijgt u de kans om mee te doen aan meerdere activiteiten. Geniet van een spectaculair uitzicht tijdens een van de lichtavonden, waarbij het museum op bijzondere wijze wordt verlicht. Ondertussen krijgt u spannende en inspirerende Anansi-verhalen te horen. Bezoekt u het museum met uw (klein-)kinderen? Wandel dan door het kinderbeeldenbos, waar de kleintjes in bekende Afrikaanse mythen duiken en oog in oog komen te staan met adembenemend grote dieren. De vele speeltoestellen zijn ideaal om in te klimmen en klauteren. Muziekliefhebbers vermaken zich juist tijdens de workshop Afrikaanse muziek. Een muziekdocent leert u alle fijne kneepjes van het vak, terwijl u uw ritmegevoel ontwikkelt op meerdere Afrikaanse instrumenten. Het museum laat u dus op talloze manieren kennismaken met de cultuur van dit veelzijdige continent.

Foto: © Afrika Museum

Foto: © Afrika Museum

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Privilege kamer

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Foto: © Mercure Hotel Nijmegen