Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

E-Commerce
12. februari 2020

Afrika Museum

Afrikamuseum Nijmegen Mali Dorp
"

Beleef de Afrikaanse cultuur in het Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Ga op wereldreis in Nijmegen

Ontdek de uitgebreide collectie

U hoeft niet naar Afrika te reizen om uzelf onder te dompelen in de rijke cultuur van dit continent. In de gemeente Berg en Dal, slechts enkele kilometers van Nijmegen verwijderd, vindt u het Afrika Museum. Dit museum staat helemaal in het teken van de bijzondere kunst uit het continent. De collectie ontstond in 1954, toen het museum werd opgericht door de Congregatie van de Heilige Geest. Zij wilden een Missiemuseum stichten dat gevuld zou zijn met bijzondere Afrikaanse kunstwerken en voorwerpen, die allemaal iets vertelden over de religies van dit continent. Door de jaren heen is de collectie gegroeid, waardoor u er tegenwoordig niet alleen religieuze voorwerpen vindt. Ook hedendaagse schilderijen en beeldhouwwerken hebben een plek in het Afrika Museum.

Afrikamuseum Nijmegen Ingang

Foto: © Afrika Museum

Laat u verwonderen door veelzijdige collecties

Het Afrika Museum bestaat uit twee verschillende delen. Zo is er het binnenmuseum, dat u een kijkje geeft in de veelzijdige cultuur van verschillende Afrikaanse landen. U wandelt langs traditionele objecten, maar ervaart ook het moderne Afrika aan de hand van talloze kunstwerken. Het museum onderzoekt bovendien de vele gevolgen van slavenhandel en emigratie. Hoe brengen Afrikaanse kunstenaars deze twee onderwerpen ter sprake? En hoe mengen andere culturen zich met de Afrikaanse? Gaat u richting het buitenmuseum, dan wandelt u langs enkele replica’s van Afrikaanse gebouwen. Zo ontdekt u de verschillende architectuurstijlen van volkeren uit Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin. Dit museumpark is in het leven geroepen om de cultuur en architectuur uit het continent tastbaar te maken, maar ook om de onderlinge verschillen tussen Afrikaanse landen te belichten.

Afrikamuseum Nijmegen Expositie

Foto: © Afrika Museum

Activiteiten in het Afrika Museum

Tijdens uw bezoek aan het museum krijgt u de kans om mee te doen aan meerdere activiteiten. Geniet van een spectaculair uitzicht tijdens een van de lichtavonden, waarbij het museum op bijzondere wijze wordt verlicht. Ondertussen krijgt u spannende en inspirerende Anansi-verhalen te horen. Bezoekt u het museum met uw (klein-)kinderen? Wandel dan door het kinderbeeldenbos, waar de kleintjes in bekende Afrikaanse mythen duiken en oog in oog komen te staan met adembenemend grote dieren. De vele speeltoestellen zijn ideaal om in te klimmen en klauteren. Muziekliefhebbers vermaken zich juist tijdens de workshop Afrikaanse muziek. Een muziekdocent leert u alle fijne kneepjes van het vak, terwijl u uw ritmegevoel ontwikkelt op meerdere Afrikaanse instrumenten. Het museum laat u dus op talloze manieren kennismaken met de cultuur van dit veelzijdige continent.

Afrikamuseum Nijmegen Mali Dorp

Foto: © Afrika Museum

het pad naar het Afrika Museum

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Standard Zimmer mit Blick zum Fernsehturm

soortgelijke berichten

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.

Vrijheidsmuseum

Vrijheidsmuseum

Het geheel vernieuwde Vrijheidsmuseum in Groesbeek gaat breder dan het voormalige Bevrijdingsmuseum. Ontdek verhalen van beide kanten van de grens in de oorlog, leer de waarde van vrijheid, en duik onder in de lokale oorlogsgeschiedenis.