Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
17. november 2019

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Fietsmuseum Velorama Nijmegen Waalkade
"

Leer over het rijke verleden van de fiets in Nationaal Fietsmuseum Velorama

Iedere oorlog kent talloze verhalen, dus ook de Tweede Wereldoorlog. In het Vrijheidsmuseum leert u de verschillende kanten van deze allesbepalende oorlog kennen. Dit museum stond eerder bekend als het Bevrijdingsmuseum Groesbeek, maar is na een intensieve renovatie helemaal vernieuwd en nu weer open voor het publiek. Het museum ligt vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland. Vanuit deze locatie koppelt het Vrijheidsmuseum Groesbeek de gebeurtenissen van het verleden ook aan het heden. Zo leert u als bezoeker de prijs van vrijheid kennen, middenin het heuvelachtige landschap van Groesbeek waar een aantal bepalende operaties plaatsvonden: operatie Marketgarden en operatie Veritable.

Velorama Nijmegen

In een historisch pand aan de Nijmeegse Waalkade vindt u een bijzonder museum, volledig gewijd aan fietsen en fietshistorie: het Nationaal Fietsmuseum Velorama. De uitgebreide collectie van het museum is te danken aan G.J. Moed. Hij verzamelde van 1969 tot het begin van de jaren tachtig maar liefst tweehonderd bijzondere fietsen. Deze zijn sinds 1981 te bezichtigen in dit prachtige pand, verdeeld over drie verdiepingen. De collectie is sinds die tijd langzaam maar zeker uitgebreid. Het museum herstelt en restaureert talloze historische fietsen: van klassieke drie- en vierwielers tot fietsen van bekende personen. Tijdens een bezoek aan het Velorama duikt u in het verleden en komen er talloze nostalgische beelden naar boven.

Fietsmuseum Velorama Nijmegen Loopfiets

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek de exposities

De collectie van het Velorama is veelzijdig en verveelt daarom nooit. Het ene moment wandelt u door de geschiedenis van de fiets. Hier ontdekt u oude rijtuigen zoals loopfietsen, vélocipèdes en hoge bi’s. Ook houten fietsen zijn geen uitzondering, want fietsen van voor de negentiende eeuw zijn de grote specialiteit van het museum. Zo ziet u hoe de fiets door de jaren heen ontwikkeld is. Daarnaast zijn er exposities waarin beroemde fietsen centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende fietsen van de Koninklijke Familie. Liefhebbers van de wielersport kunnen zich ongetwijfeld nog de val van Wim van Est tijdens de Tour de France herinneren. Het museum heeft zijn fiets in de collectie staan. Verder komt u tijdens uw ontdekkingstocht nog speelgoed, historische fietsverlichting en bijzondere accessoires tegen. Het fietsmuseum is van alle markten thuis.

Fietsmuseum Velorama Nijmegen Wim van Est

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Een compleet dagje uit

Tijdens uw bezoek aan het fietsmuseum kijkt u natuurlijk uw ogen uit in de verschillende expositiezalen. Maar dat is nog niet alles wat dit museum te bieden heeft. Zo is het mogelijk om van een smakelijk hapje en drankje te genieten in het museumcafé Velocitas. Dit horecapunt heeft een knusse en huiselijke stijl, waardoor u zich in een mum van tijd thuis voelt. Trakteer uzelf op een heerlijke kop koffie en eet er meteen een puntje vers appelgebak bij. Wilt u uw bezoek aan het Velorama blijven herinneren? Neem dan ook een kijkje in de museumwinkel. Hier ontdekt u talloze leuke souvenirs, waaronder ansichtkaarten, bouwplaten, informatieve boekjes en posters. Zo beleeft u van begin tot eind een vermakelijk bezoek aan het Nationaal Fietsmuseum Velorama.

het pad naar het nationaal Fietsmuseum Velorama

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Standard Zimmer mit Blick zum Fernsehturm

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Vrijheidsmuseum

Vrijheidsmuseum

Het geheel vernieuwde Vrijheidsmuseum in Groesbeek gaat breder dan het voormalige Bevrijdingsmuseum. Ontdek verhalen van beide kanten van de grens in de oorlog, leer de waarde van vrijheid, en duik onder in de lokale oorlogsgeschiedenis.