Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek

De geschiedenis van onze geliefde fietsen

p

Collectie

Meer dan alleen fietsen; accessoires, posters, etc.

In het centrum

Het museum ligt aan de Waalkade

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Ontdek

De geschiedenis van onze geliefde fietsen

p

Collectie

Meer dan alleen fietsen; accesoires, posters, etc.

In het centrum

Het museum ligt aan de Waalkade

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

[mybreadcrumb]

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Leer over het rijke verleden van de fiets in Nationaal Fietsmuseum Velorama

Iedere oorlog kent talloze verhalen, dus ook de Tweede Wereldoorlog. In het Vrijheidsmuseum leert u de verschillende kanten van deze allesbepalende oorlog kennen. Dit museum stond eerder bekend als het Bevrijdingsmuseum Groesbeek, maar is na een intensieve renovatie helemaal vernieuwd en nu weer open voor het publiek. Het museum ligt vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland. Vanuit deze locatie koppelt het Vrijheidsmuseum Groesbeek de gebeurtenissen van het verleden ook aan het heden. Zo leert u als bezoeker de prijs van vrijheid kennen, middenin het heuvelachtige landschap van Groesbeek waar een aantal bepalende operaties plaatsvonden: operatie Marketgarden en operatie Veritable.

Leer over de geschiedenis van ons nationale vervoersmiddel

Ingang Velorama Nijmegen

Velorama Nijmegen

In een historisch pand aan de Nijmeegse Waalkade vindt u een bijzonder museum, volledig gewijd aan fietsen en fietshistorie: het Nationaal Fietsmuseum Velorama. De uitgebreide collectie van het museum is te danken aan G.J. Moed. Hij verzamelde van 1969 tot het begin van de jaren tachtig maar liefst tweehonderd bijzondere fietsen. Deze zijn sinds 1981 te bezichtigen in dit prachtige pand, verdeeld over drie verdiepingen. De collectie is sinds die tijd langzaam maar zeker uitgebreid. Het museum herstelt en restaureert talloze historische fietsen: van klassieke drie- en vierwielers tot fietsen van bekende personen. Tijdens een bezoek aan het Velorama duikt u in het verleden en komen er talloze nostalgische beelden naar boven.

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek de exposities

De collectie van het Velorama is veelzijdig en verveelt daarom nooit. Het ene moment wandelt u door de geschiedenis van de fiets. Hier ontdekt u oude rijtuigen zoals loopfietsen, vélocipèdes en hoge bi’s. Ook houten fietsen zijn geen uitzondering, want fietsen van voor de negentiende eeuw zijn de grote specialiteit van het museum. Zo ziet u hoe de fiets door de jaren heen ontwikkeld is. Daarnaast zijn er exposities waarin beroemde fietsen centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende fietsen van de Koninklijke Familie. Liefhebbers van de wielersport kunnen zich ongetwijfeld nog de val van Wim van Est tijdens de Tour de France herinneren. Het museum heeft zijn fiets in de collectie staan. Verder komt u tijdens uw ontdekkingstocht nog speelgoed, historische fietsverlichting en bijzondere accessoires tegen. Het fietsmuseum is van alle markten thuis.

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Lippe Loopfiets uit 1817
Fiets Wim van Est na crash

Een compleet dagje uit

Tijdens uw bezoek aan het fietsmuseum kijkt u natuurlijk uw ogen uit in de verschillende expositiezalen. Maar dat is nog niet alles wat dit museum te bieden heeft. Zo is het mogelijk om van een smakelijk hapje en drankje te genieten in het museumcafé Velocitas. Dit horecapunt heeft een knusse en huiselijke stijl, waardoor u zich in een mum van tijd thuis voelt. Trakteer uzelf op een heerlijke kop koffie en eet er meteen een puntje vers appelgebak bij. Wilt u uw bezoek aan het Velorama blijven herinneren? Neem dan ook een kijkje in de museumwinkel. Hier ontdekt u talloze leuke souvenirs, waaronder ansichtkaarten, bouwplaten, informatieve boekjes en posters. Zo beleeft u van begin tot eind een vermakelijk bezoek aan het Nationaal Fietsmuseum Velorama.

Foto: © Nationaal Fietsmuseum Velorama

Openingstijden:
Ma-za: 10:00 – 17:00
Zon- en feestdagen: 11:00 – 17:00

Foto: © Shutterstock

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Privilege kamer

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Foto: © Mercure Hotel Nijmegen