Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Vrijheidsmuseum

Foto: © Vrijheidsmuseum

+

Ontdek

beide kanten van de grens tijdens de oorlog

p

Bezoek

ook de Canadese oorlogsbegraafplaats

p

Vernieuwd

Een geheel nieuwe tentoonstelling

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

+

Ontdek

beide kanten van de grens tijdens de oorlog

p

Bezoek

ook de Canadese oorlogsbegraafplaats

p

Vernieuwd

Een geheel nieuwe tentoonstelling

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Vrijheidsmuseum

Oorlog en vrijheid in het Vrijheidsmuseum Groesbeek

Iedere oorlog kent talloze verhalen, dus ook de Tweede Wereldoorlog. In het Vrijheidsmuseum leert u de verschillende kanten van deze allesbepalende oorlog kennen. Dit museum stond eerder bekend als het Bevrijdingsmuseum Groesbeek, maar is na een intensieve renovatie helemaal vernieuwd en nu weer open voor het publiek. Het museum ligt vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland. Vanuit deze locatie koppelt het Vrijheidsmuseum Groesbeek de gebeurtenissen van het verleden ook aan het heden. Zo leert u als bezoeker de prijs van vrijheid kennen, middenin het heuvelachtige landschap van Groesbeek waar een aantal bepalende operaties plaatsvonden: operatie Marketgarden en operatie Veritable.

Ontdek verhalen van beide kanten van de grens

Vrijheidsmuseum Groesbeek

Vaste en tijdelijke exposities

De vaste expositie van het Vrijheidsmuseum gaat over de grensoverschrijdende impact van oorlog. Zo leert u hier over de Duitse bezetters, maar ontdekt u ook bijzondere verhalen over het oorlogsleven in Nederland. Ook de rest van Europa komt aan bod: hoe beïnvloedt één oorlog de rest van een continent?

Verhalen van burgers en soldaten worden op prachtige wijze tastbaar gemaakt, waarbij het woord “vrijheid” centraal staat. Wat betekent vrijheid voor mensen die in oorlog leven? En wat betekent het voor ons vandaag de dag, nu Nederland bevrijd is? Films, foto’s en andere herinneringen uit de oorlog brengen het verhaal tot leven. Daarnaast zijn er ook regelmatig tijdelijke exposities in het museum te zien. Ook deze hebben altijd met het thema oorlog en vrijheid te maken. Op deze manier worden verschillende thema’s van de oorlog belicht.

Foto: © Vrijheidsmuseum

Activiteiten voor jong en oud

Het vrijheidsmuseum vindt het belangrijk om de thema’s oorlog en vrijheid zo tastbaar mogelijk te maken. Daarom organiseert het museum regelmatig enkele activiteiten. De allerkleinsten leren over de oorlog via een spionagetraining, of duiken in het verhaal van Anne Frank. Ook vertelmiddagen horen in het museum thuis, waarbij opa’s en oma’s hun oorlogsverhalen delen. Het Vrijheidsmuseum organiseert ook evenementen voor volwassenen. Zo kunt u meedoen met een fietstocht waarbij de beroemde slagvelden rondom Groesbeek worden bezocht. Ook muziekevenementen horen in het Vrijheidsmuseum thuis, waarbij muziek uit de Tweede Wereldoorlog belicht wordt. Dankzij deze activiteiten, leert u de oorlogstijd in al zijn facetten kennen. Dat is de kracht van het Vrijheidsmuseum Groesbeek.

Foto: © Vrijheidsmuseum

Nieuw gebouw Vrijheidsmuseum

Openingstijden:
Ma – za: 10:00 – 17:00u
Zon- en feestdagen: 12:00 – 17:00u

Foto: © Vrijheidsmuseum

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Privilege kamer

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Foto: © Mercure Hotel Nijmegen