Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

Boek nu
Aanbiedingen
E-Commerce
16. oktober 2019

Vrijheidsmuseum

Vrijheidsmuseum Groesbeek Nieuw Gebouw
"

Oorlog en vrijheid in het Vrijheidsmuseum Groesbeek

Iedere oorlog kent talloze verhalen, dus ook de Tweede Wereldoorlog. In het Vrijheidsmuseum leert u de verschillende kanten van deze allesbepalende oorlog kennen. Dit museum stond eerder bekend als het Bevrijdingsmuseum Groesbeek, maar is na een intensieve renovatie helemaal vernieuwd en nu weer open voor het publiek. Het museum ligt vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland. Vanuit deze locatie koppelt het Vrijheidsmuseum Groesbeek de gebeurtenissen van het verleden ook aan het heden. Zo leert u als bezoeker de prijs van vrijheid kennen, middenin het heuvelachtige landschap van Groesbeek waar een aantal bepalende operaties plaatsvonden: operatie Marketgarden en operatie Veritable.

Ontdek verhalen van beide kanten van de grens

Vaste en tijdelijke exposities

De vaste expositie van het Vrijheidsmuseum gaat over de grensoverschrijdende impact van oorlog. Zo leert u hier over de Duitse bezetters, maar ontdekt u ook bijzondere verhalen over het oorlogsleven in Nederland. Ook de rest van Europa komt aan bod: hoe beïnvloedt één oorlog de rest van een continent?

Verhalen van burgers en soldaten worden op prachtige wijze tastbaar gemaakt, waarbij het woord “vrijheid” centraal staat. Wat betekent vrijheid voor mensen die in oorlog leven? En wat betekent het voor ons vandaag de dag, nu Nederland bevrijd is? Films, foto’s en andere herinneringen uit de oorlog brengen het verhaal tot leven. Daarnaast zijn er ook regelmatig tijdelijke exposities in het museum te zien. Ook deze hebben altijd met het thema oorlog en vrijheid te maken. Op deze manier worden verschillende thema’s van de oorlog belicht.

Vrijheidsmuseum Groesbeek Nieuw Gebouw

Foto: © Vrijheidsmuseum

Activiteiten voor jong en oud

Het vrijheidsmuseum vindt het belangrijk om de thema’s oorlog en vrijheid zo tastbaar mogelijk te maken. Daarom organiseert het museum regelmatig enkele activiteiten. De allerkleinsten leren over de oorlog via een spionagetraining, of duiken in het verhaal van Anne Frank. Ook vertelmiddagen horen in het museum thuis, waarbij opa’s en oma’s hun oorlogsverhalen delen.

Het Vrijheidsmuseum organiseert ook evenementen voor volwassenen. Zo kunt u meedoen met een fietstocht waarbij de beroemde slagvelden rondom Groesbeek worden bezocht. Ook muziekevenementen horen in het Vrijheidsmuseum thuis, waarbij muziek uit de Tweede Wereldoorlog belicht wordt. Dankzij deze activiteiten, leert u de oorlogstijd in al zijn facetten kennen. Dat is de kracht van het Vrijheidsmuseum Groesbeek.

Vrijheidsmuseum Groesbeek Vrijheidsplein

Foto: © Vrijheidsmuseum

het pad naar het Vrijheidsmuseum

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Standard Zimmer mit Blick zum Fernsehturm

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.