Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

E-Commerce
17. september 2019

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum Tram Loods
"

Het Nederlands Openluchtmuseum: verken het heden en verleden van Nederland

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maakt u een tijdreis naar het Nederland van vroeger. Ontdek een typisch Zaans stadje, wandel door een Brabants dorp of ontdek het platteland van vroeger. Dit museum is uitstekend geschikt voor zowel kleinere als grotere groepen, en kinderen én volwassenen.

Een reis door Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum ligt aan de rand van Arnhem en is de uitgelezen plek om te leren over het cultureel erfgoed van Nederland. Het ene moment wandelt u door de straten van de Amsterdamse Jordaan, terwijl u het volgende moment een oude Zaanse kerk ontdekt. Tilburgse arbeiderswoningen, Molukse barakken en zelfs een scheepswerf sieren het landschap in dit diverse museum. Zo wandelt u van de zeventiende eeuw rechtstreeks naar de moderne twintigste eeuw.

Dankzij uitvoerige demonstraties ontdekt u de kunst van de vlasbewerking, of ziet u hoe een radmakerij te werk gaat. Dit openluchtmuseum is dus een perfect uitje wanneer u meer te weten wilt komen over de rijke geschiedenis van Nederland, inclusief al zijn bijzondere tradities, architectuur en delicatessen.

Nederlands Openluchtmuseum Arnhem Canon van Nederland

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Proef, maak en doe

U hoeft niet stil te zitten tijdens uw bezoek aan het Openluchtmuseum. U ontdekt namelijk talloze activiteiten waarbij u in het culinaire en culturele leven van Nederland duikt. Proef authentieke Nederlandse dranken in de brouwerij of leer hoe de smid zijn ambachtelijke producten maakt. Stroop uw mouwen op en maak verse boter op een knusse boerderij. Sla ook een bezoek aan de bakkerij niet over. Hier komt de heerlijke geur van vers brood u tegemoet, uiteraard van enkele typische regionale specialiteiten.

De historische tram brengt u zonder problemen van de ene naar de andere kant van het park. In het Openluchtmuseum Arnhem beleeft u de verschillende aspecten van Nederland met al uw zintuigen, alsof u een kleine reis door het land maakt.

Nederlands Openluchtmuseum Papiermolen Papierproductie

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Vermaak voor de kinderen

Ook de allerkleinsten hebben het helemaal naar hun zin tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum. Zo maken ze kennis met bekende sprookjes en spookverhalen die door echte verhalenvertellers tot leven worden gebracht. De draaimolen op het Zaanse Plein laat kinderharten ook sneller kloppen, net als een wedstrijdje handboogschieten.

In de winter schaatsen en sleeën de kleintjes volop, waarna ze zich weer opwarmen met een warme kop chocolademelk. Op het Kindererf steken ze de handen uit de mouwen, want de boer kan wel wat hulp gebruiken op zijn boerderij. Zo leren de kinderen hoe ze een koe melken, maar spelen ze ook een aantal authentieke oud-Hollandse spelletjes. Het Nederlands Openluchtmuseum is dus een ideale bestemming voor jong en oud.

het pad naar het openluchtmuseum

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Standard Zimmer mit Blick zum Fernsehturm

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.