Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Nederlands Openluchtmuseum

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

p

Doe zelf mee

veel activiteiten voor jong én oud

Ontdek

de geschiedenis van Nederland

p

Geniet

van typisch Hollandse waren en gerechten

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

p

Doe zelf mee

veel activiteiten voor jong én oud

Ontdek

de geschiedenis van Nederland

p

Geniet

van typisch Hollandse waren en gerechten

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum: verken het heden en verleden van Nederland

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem maakt u een tijdreis naar het Nederland van vroeger. Ontdek een typisch Zaans stadje, wandel door een Brabants dorp of ontdek het platteland van vroeger. Dit museum is uitstekend geschikt voor zowel kleinere als grotere groepen, en kinderen én volwassenen.

Het grootste openluchtmuseum van Nederland!

Openluchtmuseum Arnhem canon van Nederland

Een reis door Nederland

Het Nederlands Openluchtmuseum ligt aan de rand van Arnhem en is de uitgelezen plek om te leren over het cultureel erfgoed van Nederland. Het ene moment wandelt u door de straten van de Amsterdamse Jordaan, terwijl u het volgende moment een oude Zaanse kerk ontdekt. Tilburgse arbeiderswoningen, Molukse barakken en zelfs een scheepswerf sieren het landschap in dit diverse museum. Zo wandelt u van de zeventiende eeuw rechtstreeks naar de moderne twintigste eeuw.

Dankzij uitvoerige demonstraties ontdekt u de kunst van de vlasbewerking, of ziet u hoe een radmakerij te werk gaat. Dit openluchtmuseum is dus een perfect uitje wanneer u meer te weten wilt komen over de rijke geschiedenis van Nederland, inclusief al zijn bijzondere tradities, architectuur en delicatessen.

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Proef, maak en doe

U hoeft niet stil te zitten tijdens uw bezoek aan het Openluchtmuseum. U ontdekt namelijk talloze activiteiten waarbij u in het culinaire en culturele leven van Nederland duikt. Proef authentieke Nederlandse dranken in de brouwerij of leer hoe de smid zijn ambachtelijke producten maakt. Stroop uw mouwen op en maak verse boter op een knusse boerderij. Sla ook een bezoek aan de bakkerij niet over. Hier komt de heerlijke geur van vers brood u tegemoet, uiteraard van enkele typische regionale specialiteiten.

De historische tram brengt u zonder problemen van de ene naar de andere kant van het park. In het Openluchtmuseum Arnhem beleeft u de verschillende aspecten van Nederland met al uw zintuigen, alsof u een kleine reis door het land maakt.

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Canon van Nederland activiteit Openluchtmuseum
Nederlands Openluchtmuseum Papierfabriek

Vermaak voor de kinderen

Ook de allerkleinsten hebben het helemaal naar hun zin tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum. Zo maken ze kennis met bekende sprookjes en spookverhalen die door echte verhalenvertellers tot leven worden gebracht. De draaimolen op het Zaanse Plein laat kinderharten ook sneller kloppen, net als een wedstrijdje handboogschieten.

In de winter schaatsen en sleeën de kleintjes volop, waarna ze zich weer opwarmen met een warme kop chocolademelk. Op het Kindererf steken ze de handen uit de mouwen, want de boer kan wel wat hulp gebruiken op zijn boerderij. Zo leren de kinderen hoe ze een koe melken, maar spelen ze ook een aantal authentieke oud-Hollandse spelletjes. Het Nederlands Openluchtmuseum is dus een ideale bestemming voor jong en oud.

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Foto: © Nederlands Openluchtmuseum

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Privilege kamer

Uw hotel, makkelijk bereikbaar

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen en omgeving.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Foto: © Mercure Hotel Nijmegen