Mercure Nijmegen Centre
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Stationsplein 29
6512 AB Nijmegen
Nederland
T: +31 24 323 888-8
reservations@mercurenijmegen.com

Alle Kamers

Kies de juiste kamer

Locatie

Alles over de locatie, omgeving & routeplanr

Voucher Winkel

Geef het geschenk van vreugde met hotelvouchers

Beoordelingen

Wat gasten over het hotel zeggen

E-Commerce
18. juni 2019

Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis Heilig Landstichting
"

De geschiedenis van het museumpark in een notendop

Bij het woord ‘museum’ komen al snel beelden naar boven van een eindeloos aantal expositieruimten, keurig naast elkaar hangende schilderijen en bordjes met ‘niet fotograferen’. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms heeft u even behoefte aan iets anders. In dat geval is Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting een bezoekje waard! Dit bijzondere museum bevindt zich namelijk in de buitenlucht en bestaat uit verschillende dorpjes. Terwijl u op uw gemak de straten van deze dorpjes wandelt, leert u alles over de drie Heilige Boeken – de Bijbel, de Koran en de Thora. Een absolute aanrader op een zonnige dag!

De geschiedenis van dit bijzondere museumpark gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1905 reisden de priester Arnold Suys, de kunstenaar Piet Gerrits en de architect Jan Stuyt af naar het Heilige Land. De drie pelgrims waren zo onder de indruk van hun reis dat ze in 1911 de Heilig Land Stichting oprichtten. Hun doel? Nederlanders de kans geven om die unieke ‘Heilig Landervaring’ mee te maken, zonder daarvoor naar het Midden-Oosten af te hoeven reizen. Museumpark Orientalis (ook wel Heilig Landstichting) is het oudste museumpark van ons land.

Museumpark Orientalis Heilig Landstichting Activiteit

Foto: © Museumpark Orientalis 

Stap in de kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam

Aanvankelijk was het museum ingericht rondom de geboorte, het leven en het lijden van Jezus Christus. Hoewel u deze drie verhalen nog steeds in Orientalis kunt ervaren, staan tegenwoordig het Christendom, Jodendom én de Islam centraal. Wanneer u door het museumpark wandelt, bevindt u zich niet langer in Nijmegen – in plaats daarvan verkent u authentieke Joodse, Arabische, en Romeinse dorpen, waar u alles leert over de drie religies en de bijbehorende culturen.

Alle praktische informatie op een rijtje

Orientalis ligt aan de rand van Nijmegen, aan de Profetenlaan in Heilig Landstichting. Het park is op dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot en met 17:00 geopend. Het park is op maandag gesloten! De entreetickets kosten €10,50 voor personen vanaf 16 jaar en €6,50 voor kinderen van 4 jaar tot en met 15 jaar. Het park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar houdt er rekening mee dat het park is gelegen op een heuvelachtig terrein. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van een hapje en een drankje in een van de gezellige horecagelegenheden: Le Souk d’Orient en de Romeinse Herberg.

Weg naar het museumpark Orientalis

Slaap centraal tijdens uw bezoek

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen. Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.

Mercure Hotel Nijmegen Centre Standard Twin Room

soortgelijke berichten

Afrika Museum

Leer over het heden en verleden van de Afrikaanse cultuur. Loop door typisch Afrikaanse dorpjes, geniet van Afrikaanse kunst of onderneem één van de aangeboden activiteiten.

Burgers’ Zoo

In Burgers’ Zoo sta je oog in oog met dieren van over de hele wereld. De dieren leven in tot in detail nagemaakte omgevingen en ecosystemen. Duik onder in de Burgers’ Bush, of waan jezelf in de woestijn in Burgers’ Desert.

Nationaal Fietsmuseum Velorama

Ontdek in Nijmegen de geschiedenis van de fiets. Aan de Waalkade bevindt zicht namelijk het Nationaal Fietsmuseum Velorama. Met vele fietsen uit de 19e eeuw, zoals loopfietsen, hoge bi’s en houten fietsen.