Mercure Hotel Nijmegen
Kamers
1 Kamer, 1 Volw. , 0 Kinderen
Kamers
-
1
+
Volw.
/Kamer
-
1
+
Kind
/Kamer
-
0
+
Volw.
Kind

Gratis WiFi Air Conditioning
Hier met beste prijsgarantie boeken!

Museumpark Orientalis

Foto © Museumpark Orientalis

Heilig Landstichting

in de bossen aan de rand van Nijmegen
p

30 hectare groot

en beschikt over 30 rijksmonumenten
}

Openingstijden

Dinsdag t/m Zondag 11.00 – 17.00 uur

Overnacht bij Mercure

voor de beste prijs

Museumpark Orientalis

Bij het woord ‘museum’ komen al snel beelden naar boven van een eindeloos aantal expositieruimten, keurig naast elkaar hangende schilderijen en bordjes met ‘niet fotograferen’. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms heeft u even behoefte aan iets anders. In dat geval is Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting een bezoekje waard! Dit bijzondere museum bevindt zich namelijk in de buitenlucht en bestaat uit verschillende dorpjes. Terwijl u op uw gemak de straten van deze dorpjes wandelt, leert u alles over de drie Heilige Boeken – de Bijbel, de Koran en de Thora. Een absolute aanrader op een zonnige dag!

De geschiedenis van het museumpark in een notendop

De geschiedenis van dit bijzondere museumpark gaat terug naar het begin van de vorige eeuw. In 1905 reisden de priester Arnold Suys, de kunstenaar Piet Gerrits en de architect Jan Stuyt af naar het Heilige Land. De drie pelgrims waren zo onder de indruk van hun reis dat ze in 1911 de Heilig Land Stichting oprichtten. Hun doel? Nederlanders de kans geven om die unieke ‘Heilig Landervaring’ mee te maken, zonder daarvoor naar het Midden-Oosten af te hoeven reizen. Museumpark Orientalis (ook wel Heilig Landstichting) is het oudste museumpark van ons land.

Stap in de kleurrijke wereld van het Jodendom, Christendom en de Islam

Aanvankelijk was het museum ingericht rondom de geboorte, het leven en het lijden van Jezus Christus. Hoewel u deze drie verhalen nog steeds in Orientalis kunt ervaren, staan tegenwoordig het Christendom, Jodendom én de Islam centraal. Wanneer u door het museumpark wandelt, bevindt u zich niet langer in Nijmegen – in plaats daarvan verkent u authentieke Joodse, Arabische, en Romeinse dorpen, waar u alles leert over de drie religies en de bijbehorende culturen.
Orientalis Romeinse schilden
Foto © Museumpark Orientalis

Alle praktische informatie op een rijtje

Orientalis ligt aan de rand van Nijmegen, aan de Profetenlaan in Heilig Landstichting. Het park is op dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot en met 17:00 geopend. Het park is op maandag gesloten! De entreetickets kosten €10,50 voor personen vanaf 16 jaar en €6,50 voor kinderen van 4 jaar tot en met 15 jaar. Het park is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar houdt er rekening mee dat het park is gelegen op een heuvelachtig terrein. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van een hapje en een drankje in een van de gezellige horecagelegenheden: Le Souk d’Orient en de Romeinse Herberg.
Mercure Hotel Nijmegen Buitenaanzicht
Mercure Hotel Nijmegen luxe kamer
Foto © Mercure Hotel Nijmegen Centre

Mercure Hotel Nijmegen Centre

Slaap centraal tijdens uw bezoek

Dankzij onze gunstige ligging aan het Stationsplein in het centrum van Nijmegen, bezoekt u eenvoudig de mooiste plekken van Nijmegen.

Boek meteen uw kamer, en verzeker uzelf van een goed bed en een heerlijk ontbijt tijdens uw bezoek aan de historische stad Nijmegen.